Varmuuskopiointi & korjaus

Säännölliset ja turvalliset varmuuskopiot ovat ratkaisevan tärkeitä verkkosivustosi turvallisuudelle. Valitettavan moni verkkosivuston omistaja ei huomaa asiaa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Varmuuskopiot ovat viimeinen apukeino. Jos kaikki muu menee pieleen sivustolla, olipa kyse sitten pieleen menneistä lisäosien asennuksista, sivuston hakkeroinnista tai turmelemisesta tai yksinkertaisesti sisällön päällekirjoittamisesta, kaikki voidaan korjata, kunhan varmuuskopioita on tehty säännöllisesti.

Kuinka usein varmuuskopioita pitäisi tehdä?

Parhaimmillaan vähintään kerran päivässä. Monet palveluntarjoajat tarjoavat automaattisia päivittäisiä varmuuskopioita, mutta on hyvä tarkistaa, että varmuuskopiot ovat ehjiä ja että ne ovat helposti saatavilla, jos niitä joskus tarvitaan.

Joskus palveluntarjoajan varmuuskopiot ovat koko tilisi varmuuskopioita, mikä johtaa valtaviin varmuuskopiotiedostoihin. On parempi, että yksittäiset verkkosovellukset/verkkosivustot ovat omissa varmuuskopioissaan, jotta vältetään tietojen korruptoitumista.

Missä varmuuskopiot tulisi säilyttää?

Etäiset varmuuskopiot eli sellaiset varmuuskopiot, joita ei tallenneta samalle palvelimelle kuin verkkosivustoasi, ovat paras vaihtoehto. Monet palveluntarjoajat mahdollistavat varmuuskopioiden automaattisen lataamisen pilvipalveluihin, kuten Google Driveen tai Dropboxiin.

Miten ottaa varmuuskopioita?

Eri CMS-järjestelmiin on saatavilla lisäosia, jotka voivat ottaa varmuuskopioita ja lähettää ne etäpalvelimille jne. Nämä voivat olla käteviä, mutta ne myös kuormittavat sivustoa varsin paljon varmuuskopioiden luomisen ja lähettämisen aikana. Parasta olisi käyttää palvelinpuolen menetelmää, joka luo asteittaisia varmuuskopioita.

Miten WP-Turva hoitaa varmuuskopiot?

Useimmissa paketeissa otamme varmuuskopiot kahdesti päivässä kahdella eri menetelmällä, jotta meillä on varmuuskopio, jos yksi varmuuskopion muoto on vahingoittunut. Joihinkin paketteihimme sisältyy tuntikohtaisia varmuuskopioita, ja tämä on tärkeämpää silloin, kun sisällön muutokset tapahtuvat useammin, kuten verkkokaupan tilausten kanssa.

Kuinka nopeasti varmuuskopiot voidaan palauttaa?

Meidän ei useinkaan tarvitse palauttaa varmuuskopioita, koska on paljon muita tapoja saada verkkosivusto takaisin toimintakuntoon. Kuitenkin joskus harvoin joudumme palauttamaan varmuuskopiot, ja ne voidaan palauttaa hyvin nopeasti, yleensä 15 minuutissa prosessin aloittamisesta.